Premierul Florin Cîțu, după tragedia de la Onești: Îmi aduc aminte de protestul poliţiştilor, în stradă toţi, supăraţi. Nu i-am văzut în aceste zile să spună ceva despre cazul de la Oneşti

Publicat: 04 03. 2021, 11:18
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Prima ședință a coaliției de guvernare după izbucnirea crizei politice: Cine ar urma să participe la întâlnirea de la ora 17.00 / Premierul Florin Cîțu / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto

Premierul României, Florin Cîțu, a susținut că nu a văzut reacții de-ale polițiștiilor după cazul de la Onești, când două persoane au murit din cauza intervenției defectuoase a autorităților.

Florin Cîțu a criticat într-o intervenție la B1TV lipsa de reacție a polițiștilor după tragedia de la Onești și a reaminti faptul că în urmă cu câteva zile erau foarte vocali când protestau împotriva înghețării salariilor.

Cîțu: „Nu am văzut pe cineva din sindicate să iasă să ne spună ceva”

„Eu îmi aduc aminte în aceste zile de protestul poliţiştilor, în stradă toţi, supăraţi, supăraţi. Nu i-am mai văzut în aceste zile să spună ceva despre cazul de la Oneşti. Nu am văzut pe cineva din sindicate să iasă să ne spună ceva”, a declarat prim-ministrul.

Șefii de la IPJ Bacău, audiați de Comisia de la București, în cazul de la Onești, unde o luare de ostatici s-a încheiat cu doi morți și un rănit

Intervenția eșuată de la Onești nu va rămâne fără urmări. Șefii de la IPJ Bacău au fost audiați de comisia de la București. Aceștia trebuiau să ofere explicații referitor la drama care a avut luni seara și care s-a soldat cu moartea a doi muncitori.

Potrivit informațiilor GÂNDUL.RO, comisia de la București condusă de chestorul de poliţie Florentin Ion Brăcea i-a audiat pe șefii de la IPJ Bacău în cazul tragediei de la Onești. Vasile Oprișan și adjunctul său, Adrian Tuluc, practic cel care trebuia să coordoneze munca mascaților și să dea ordinul de intervenție. Totodată, Adrian Tuluc trebuia să ofere explicații și să răspundă de ce a ajuns la fața locului abia după intervenție.

Gheorghe Moroșan a îngrozit întreaga țară după ce, luni, a luat ostatici doi muncitori care veniseră să renoveze fostul său apartament. Bărbatul pierduse locuința după ce fusese executată silit pentru un prejudiciu de peste opt miliarde de lei vechi, provocat de soția lui. Potrivit unor surse judiciare, acesta avea antecedente penale. Avea patru condamnări, prima dintre ele în 1987, când a primit 3 ani și 6 luni de închisoare pentru furt calificat.