Premierul Ponta: A fost o zi specială în Camera Deputaților, s-au votat trei proiecte de lege foarte importante

Publicat: 20 05. 2015, 17:44
Actualizat: 20 05. 2015, 17:54

„A fost o zi specială în Camera Deputaților, pentru că s-au votat trei proiecte de lege foarte importante”, a spus premierul după ce plenul Camerei Deputaților a dat votul final asupra acestor texte legislative.

Referitor la Codul Silvic, șeful Executivului a precizat că a fost votat „din nou” cu o majoritate „destul de consistentă”.

„Am spus și cred în continuare că este un Cod Silvic mult mai bun decât ce aveam în acest moment, nu perfect, ci perfectibil, iar proiectul de lege pe care l-am adoptat deja în Guvern și vine mâine la Parlament, privind interzicerea temporară a exportului de lemn neprelucat și acordarea unui sistem de licențe special care să facă această opreațiune mult mai controlată și mai transparentă, adaugă la ceea ce prevede deja Codul Silvic actual”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării vor urma și alte măsuri administrative în acest domeniu care, alături de Codul Silvic, trebuie să creeze o strategie cu rezultate concrete.

În ceea ce privește Legea insolvenței persoanei fizice, șeful Executivului a spus că aceasta protejează persoanele fizice în situații speciale și a dat ca exemplu situația apărută la începutul acestui an cu persoanele care aveau credite în franci elvețieni.

„Este o măsură de protecție socială și cred că e un lucru foarte bun”, a opinat Ponta.

Referitor la adoptarea legii care prevede dublarea alocației pentru copii, premierul a spus că se bucură atât ca social-democrat, cât și ca părinte. El a menționat că Parlamentul nu a cerut un punct de vedere pentru dublarea alocației, iar, dacă ar fi făcut-o fără să indice sursa de finanțare, avizul ar fi fost negativ. Cu toate acestea, având în vedere votul care a fost „practic unanim”, Guvernul va găsi resursele financiare pentru aplicarea măsurii în anul în curs.

Ponta a arătat că impactul bugetar anual este de 1,8 miliarde de lei și a cerut sprijin Parlamentului ca, în noiembrie, când va prezenta Legea bugetului de stat pentru 2016, majorarea să rămână sustenabilă.