PREMIU. O româncă face parte din echipa care a câștigat cea mai prestigioasă distincție din domeniul jurnalismului. Monica Ulmanu și Washington Post, premiul Pulitzer

Publicat: 05 05. 2020, 08:36
Actualizat: 07 04. 2021, 00:34

Jurnalista româncă Monica Ulmanu a câștigat alături de echipa sa de la Washington Post premiul Pulitzer, cea mai prestigioasă distincție din domeniul presei, pentru o serie de de articole de investigație referitoare la problemele grave ale schimbărilor climatice.

Comitetul de acordare a premiului a explicat că seria de articole de investigație la care a participat românca Monica Ulmanu a fost premiată pentru că reprezintă „o serie extraordinară care a demonstrat cu claritate ştiinţifică efectele nocive ale temperaturilor extreme asupra planetei.”, conform educatieprivata.ro.

Monica Ulmanu coordonează o secție din departamentul de grafică de la Washington Post ca assignment editor. Jurnalista s-a angajat la Washington Post în 2018, după ce a plecat de la The Guardian. Românca a lucrat și pentru alte publicații prestigioase precum , la Reuters (biroul din Londra) si Boston Globe, plus un stagiu la New York Times.

Premiul Pulitzer (premiul pentru jurnalism american, creat în anul 1904) este acordat în fiecare an pentru realizarea de reportaje, fotografii, romane și înregistrări musicale deosebite. Premiatului i se acordă și suma de 10.000 $ americani. Premiatul este anunțat de regulă în luna aprilie. Acordarea premiului se face la circa o lună după înștiințare în perioada prânzului în biblioteca universității Columbia University din New York City. Premiul Pulitzer a fost acordat pentru prima oară în 1917.