Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, suspectat de licitații trucate. DNA face percheziții în această dimineață

Publicat: 11 12. 2013, 09:31
Actualizat: 29 07. 2014, 17:09

Procurorii DNA fac, miercuri dimineață, percheziții la Consiliul Județean Dolj, fiind vizați opt funcționari din cadrul instituției, care ar fi intervenit pentru adjudecarea unor licitații de către firme agreate, pentru care percepeau un „comision” din valoarea contractelor.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Structura Centrală fac cercetări față de opt funcționari din cadrul Consiliului Județean Dolj, care ar fi intervenit în procedurile de atribuire a contractelor ce aveau ca beneficiari instituția publică, „direcționându-le către firmele agreate, percepând în schimb un «comision» din valoarea contractelor”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit procurorilor, funcționarii publici ar fi intervenit pentru adjudecarea unor licitații către firme agreate, prin crearea condițiilor tehnice și organizatorice favorizante, producând astfel un prejudiciu în bugetul Consiliului Județean Dolj.

Anchetatorii fac miercuri zece percheziții în acest caz, a precizat DNA.

Potrivit unor surse judiciare, percheziții au loc și în birouri din Consiliul Județean Dolj.

Procurorii au fost sprijiniți în această cauză de SRI și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei Romane.

Consiliul Județean Dolj este condus de Ion Prioteasa, aflat la al treilea mandat. El a fost președinte al filiale PSD Dolj până în aprilie, când a demisionat.

Departamentul Eveniment, eveniment@mediafax.ro