Președintele Federației Române de Ciclism: Vechea conducere este anchetată de polițiști

Publicat: 30 06. 2014, 12:33
Actualizat: 02 02. 2019, 04:44

„Acum sunt în derulare percheziții la sediul federației. Noi am sesizat poliția în legătură cu neregulile făcute, cu facturi false, neplata datoriilor și sute de mii de euro dispărute din conturile federației. Conducerea veche este cea anchetată”, a spus Novak.

Eduard-Carol Novak, campion paralimpic la Londra, a fost ales, la 15 martie 2013, în funcția de președinte al Federației Române de Ciclism, el învingându-l cu 14-13 pe fostul conducător al forului, Ion Badea, care ocupa acest post din 2009. Ion Badea a mai deținut postul de președinte în perioada 1997-2005, iar din 2005 până în 2009 a fost vicepreședinte.

Polițiștii fac percheziții la sediul Federației Române de Ciclism, într-un dosar privind infracțiuni de abuz în serviciu, fals intelectual și evaziune fiscală, în care sunt suspectați președintele și secretarul FRC, precum și administratorii unor firme.

Poliția Română a anunțat, într-un comunicat de presă, că la sediul unei persoane juridice de drept privat din domeniul sportiv și la alte 27 de societăți comerciale au loc mai multe activități procedurale, în cadrul unui dosar penal de abuz în serviciu și delapidare.

„La data de 30 iunie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, împreună cu polițiști ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul DGPMB, efectuează verificări operative la sediul unei persoane juridice de drept privat din domeniul sportiv și la alte 27 societăți comerciale, vizând relațiile comerciale desfășurate între acestea. Activitățile procedurale se desfășoară în vederea administrării probatoriului în cadrul unui dosar penal în care reprezentanții persoanei juridice de drept privat sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și delapidare”, potrivit sursei citate.

Potrivit Poliției Române, din anchetă au rezultat indicii că reprezentanții structurii sportive ar fi înregistrat în contabilitate numeroase facturi fiscale provenind de la firme de tip „fantomă”, pentru achiziționarea de bunuri sau servicii.

„Operațiunile comerciale se presupune că erau fictive, în scopul însușirii în interes personal a banilor. De asemenea, există suspiciuni că importante sume de bani alocate de administrația publică centrală pentru participarea la diverse evenimente sportive sau acordarea de premii ar fi fost cheltuite în alte scopuri, fiind virate către conturile proprii ale persoanelor cu funcții de conducere din cadrul structurii sportive”, se mai arată în comunicatul citat.