Președintele Iohannis a promulgat legea care reintroduce pensiile de serviciu ale aviatorilor

Publicat: 20 04. 2015, 18:39

Decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România a fost semnat, luni, potrivit Administrației Prezidențiale.

În luna aprilie, Camera Deputaților a respins cererea de reexaminare a legii privind pensiile aviatorilor, formulată de fostul președinte Traian Băsescu, adoptând din nou, în calitate de for decizional, legea care prevede reintroducerea pensiilor de serviciu pentru personalul navigant profesionist.

Legea prevede că aviatorii și personalul navigant beneficiază de pensii de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor totale brute realizate în ultimele 12 luni de activitate anterioare lunii în care este depusă cererea de pensionare.

Prin respingerea cererii de reexaminare, plenul a păstrat forma legii așa cum a fost adoptată de cele două Camere ale Parlamentului.

Proiectul de lege a fost adoptat de Parlament la sfârșitul anului trecut, dar a fost trimis spre reexaminare de fostul președinte Traian Băsescu pe motiv că este discriminatoriu.

Șeful statului a mai promulgat, luni, Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente și legea pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 13/2014 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare.