Președintele Serbiei, victima unei tentative de asasinat! Serviciile secrete au arestat 17 persoane

Publicat: 11 11. 2022, 22:55
Aleksandar Vucic, presedinte Serbia/Sursă Foto - Facebook

Procurorii din Serbia au intrat în locuințele membrilor unei grupări infracționale suspectată de mai multe fapte de violență, printre care și crime. De asemenea, au existat informații conform cărora această organizație plănuia asasinarea președintelui Aleksandar Vucic.

Procurorii de la Departamentul de Criminalitate Organizată din Serbia, în colaborare cu Europol, au reușit să destructureze un grup infracțional suspectat de comiterea mai multor fapte violente, prin care și crime.

Potrivit anchetatorilor, în urma unor descinderi în forță, 17 persoane au fost arestate.

Gruparea supramunită Vracarci ar fi fost finanțată de o altă organizație criminală (Kavaci) aflată și ea în vizorul anchetatorilor.

Conform mai multor informații culese în urma interceptărilor telefonice și a acțiunilor de filaj, gruparea plănuia să atace mai mulți oficiali din Serbia, printre care și președinte țării Aleksandar Vucic.

Procurorii de la Departamentul de Criminalitate Organizată din Serbia, în colaborare cu Europol, au reușit să destructureze un grup infracțional suspectat de comiterea mai multor fapte violente, prin care și crime.

„Cât sunt viu nu voi purta vestă antiglonț”

În urma perchezițiilor desfășurate la domiciliile celor suspecți, dar și la mai multe imobile folosite de gruparea criminală, au fost confiscate mai multe arme de foc, o sumă mare de bani, mai multe mașini de lux, dar și telefoane criptate.

Președintele Aleksandar Vucic a declarat că avea informații cu privire la o eventuală tentativă de asasinat. Cu toate acestea, el ar fi refuzat să poarte o vestă antiglonț ca o ceremonie publică.

„Avem mai multe date, avem mai multe înregistrări telefonice în care se vorbeşte despre asasinarea mea. Cunoaştem persoanele care ar fi trebuit să participe la atentat.

Cât sunt viu nu voi purta vestă antiglonţ. Mafia, aşa cum am promis, o vom învinge. Capul l-am tăiat, dar mai există ramificaţii cu care ne confruntăm”, a declarat Aleksandar Vucic, potrivit Știridiaspora.ro.