Președintele UDMR Covasna a fost amenințat pe internet. Ce ar putea păți dacă „nu se potolește” cu autonomia

Publicat: 22 01. 2013, 15:36
Actualizat: 03 07. 2013, 16:38

Președintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a depus la Parchet o plângere penală în care reclamă că a fost amenințat pe o rețea de socializare că în cazul în care „nu se potolește” cu subiectul autonomiei „din «greșeală» se pot întâmpla și «accidente de circulație»”.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, care este și liderul județean al UDMR, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că a depus o plângere penală la Parchetul Tribunalului Covasna după ce a fost amenințat de o persoană cu profilul pe Facebook „Catalin Balau”.

Tamas spune că persoana respectivă i-a trimis un mesaj de amenințare în căsuța privată de mesaje pe care o are în această rețea de socializare, cu următorul text: „Ai grijă pe viitor cum pui problema autonomiei… din «greșeală» se pot întâmpla și «accidente de circulație»… asta dacă nu te potolești… și să nu crezi că e o simplă glumiță”.

Liderul UDMR Covasna consideră că acest mesaj face referire la activitatea sa publică și este menit să îi insufle teama că va suferi un accident în care va fi rănit sau chiar va muri.

„Totodată, acest mesaj are și un caracter de îngrădire a libertății mele de exprimare în activitatea politică pe care o fac, libertate care este garantată de Constituția României”, afirmă Tamas în plângere.

Șeful UDMR Covasna solicită Parchetului cercetarea faptei și condamnarea persoanei.

Întrebat de jurnaliști dacă după această amenințare a luat măsuri de protecție, Tamas a răspuns: „Da, o să arborez steagul secuiesc și pe balconul casei mele”.

Recent, Tamas Sandor le-a cerut edililor din județ să arboreze pe fațada primăriilor drapelul secuiesc, în semn de solidaritate față de cei care „au fost atacați” de către prefectul Codrin Munteanu pentru folosirea simbolurilor secuiești.

De asemenea, la inițiativa UDMR Covasna, al cărei lider este Tamas, în fața sediului Prefecturii a fost amplasat, în 5 noiembrie 2012, un panou de 12 metri pătrați cu inscripția „SIC – Terra Siculorum”, varianta în limba latină a denumirii „Ținutul Secuiesc”. Atunci, Tamas Sandor declara că această acțiune este îndreptată în primul rând împotriva deciziilor și comportamentului prefectului de Covasna, Codrin Munteanu.