Prima acțiune de împădurire din 2017. 300 de voluntari vor planta 5.000 de copaci la Siliștea Gumești

Publicat: 26 03. 2017, 19:44
Actualizat: 21 02. 2019, 01:00

„Continuăm acțiunea la Silistea-Gumești unde ne-am propus să creăm o perdea de protecție atât a malului parâului Câinelui, cât și a unei bune părți din localitate, perdea ce se va întinde pe câteva hectare. În 25 martie, în jur de 300 de voluntari vor avea bucuria plantării în locul unde s-a născut și a copilărit marele romancier Marin Preda”, susține Viorel Lăcătuș, vicepreședintele „Plantăm fapte bune în România”, în cadrul unui comunicat de presă.

Acțiunea reprezintă o continuare a plantării începute în toamna lui 2016, când 13.000 de puieți forestieri au fost plantați pe o suprafață de două hectare.

Următoarea mobilizare civică va fi în toamnă, programată în 18 noiembrie în care sunt vizate 15 județe.

Gândul a lansat campania „România, treci pe verde!”, un demers care își propune să treacă de granițele formale ale jurnalismului și să scoată românii din casă, unindu-i într-o comunitate căreia îi pasă de viitorul său. Or, viitorul fiecăruia înseamnă mai mult decât spațiul său personal, înseamnă tot ceea ce-l înconjoară. Gândul vă invită să vă alaturați unei acțiuni ample și pe termen lung de reîmpădurire a României, să construim un viitor curat pentru noi, copiii și nepoții noștri.

Prima inițiativă națională de împădurire, pe care Gândul a susținut-o, a fost cea demarată de Asociația EcoAssist, „Plantăm fapte bune în România”, pe 19 noiembrie, 2016, în opt județe ale țării:  Buzău, localitatea Boboc, Călărași, localitatea Jegălia, Constanța, localitatea Peștera, Dolj, localitatea Grecești, Giurgiu, localitatea Gostinari, Iași, localitatea Lețcani, Teleorman, localitatea Siliștea Gumești și Timiș, localitatea Utvin.

Echipa Gândul a fost atunci la Jegălia, județul Călărași, unde a luat parte la plantarea celor 29.000 de puieți de salcie.