Primăria Capitalei vrea să înființeze un serviciu de transport al elevilor de la o școală din Sectorul 3

Publicat: 28 05. 2019, 15:18

Pe ordinea de zi a ședinței CGMB de joi se află un proiect care prevede aprobarea unui studiu de oportunitate pentru înființarea unui serviciu municipal de transport pentru elevii Școlii 195.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că au ales această școală pentru că are foarte mulți elevi, dar și pentru faptul că mulți dintre copii nu locuiesc în Sectorul 3, acolo unde se află școala 195 (Hamburg).

„Am demarat un proiect pilot, suntem pe cale de a-l finaliza la școala 195 din Sectorul 3 al Capitalei, care are aproape 2.500 de elevi. E una dintre cele mai mari școli din țară, nu doar din Capitală și unde o pondere importantă o reprezintă elevii care nu vin din zonă, deci nu vin din cartierele care aparțin de Sectorul 3. Să punem la dispoziție din partea Primăriei generale un număr suficient de microbuze școlare – cu acceptul părinților, firește -, astfel încât în fiecare dimineață și după-amiază să nu se mai adune mii de mașini pe o străduță îngustă dintr-un cartier din București”, declara, în luna martie, Gabriela Firea, la Adunarea Asociației Municipiilor.