Primăria, REPETENTĂ la refacerea școlii cu tavanul căzut. Unitatea care a ars a fost DEMOLATĂ. Peste 1.000 de elevi sunt afectați

Publicat: 10 09. 2018, 11:37
Actualizat: 26 03. 2019, 04:03

Elevii școlii 124 din cartierul Rahova, care a luat foc în primăvara acestui an, au început anul școlar la alte unități de învățământ.

Școala 124 a fost demolată, iar din luna iunie a acestui an, primăria Sectorului 5 a demarat lucrările de construire a unei noi clădiri. Potrivit proiectului, data finalizării construcției este luna iulie a anului viitor, astfel că elevii au șanse ca anul viitor, în septembrie, să se întoarcă la școala 124.

Între timp, conducerea unității de învățământ a improvizat un nou secretariat în sala de sport, care nu a ars în urma incendiului din primăvară și nici nu a fost demolată.

Pentru refacerea școlii, Primăria Sectorului 5 a alocat suma de 8 milioane de lei.

Dacă în cazul școlii 124 lucrările au început deja, la școala 141, tot din Rahova, al cărei tavan s-a prăbușit în 2017, lucrările trenează. Mai exact, primarul sectorului 5, Daniel Florea, anunța încă din septembrie anul trecut că această școală, denumită și „Ion I. C. Brătianu”, va fi demolată și se va construi o altă clădire, dar în realitate, unitatea nici măcar nu a fost demolată.

Tot primarul sectorul 5 anunța, pe Facebook, în luna martie a acestui an, că școala 141 „va fi un etalon la nivel național”.

„Astăzi am demarat procedurile legale pentru punerea în practică a promisiunii că în primăvară vom începe lucrările de demolare a vechii unități de învățământ și de construire a noii Scoli Nr. 141, care va fi un etalon la nivel național. Eu și echipa mea vom face tot ceea ce depinde de noi, respectând întocmai termenele și standardele impuse de lege, pentru ca visul acesta să se transforme în realitate în cel mai scurt timp”, promitea Florea în luna martie a acestui an.

În ciuda celor anunțate de primar, școala, situată pe strada Amurgului, este în prezent o clădire părăsită, înconjurată de un gard deloc prietenos, iar la intrare, pe un chioșc ponosit este afișat, ca o ironie, mesajul „Mult succes, Brătienilor!”.