Primarul care își va conduce localitatea de la biroul Elenei Ceaușescu: ”Poate fi o atracție turistică”

Publicat: 26 07. 2016, 11:33
Actualizat: 26 07. 2016, 12:00

Biroul din lemn masiv, sculptat manual de meșterii din Târgu-Mureș și tapițat cu goblen comandat de Elena Ceaușescu pentru cabinetul său în 1989, a ajuns în biroul primarului Traian Ogâgău din Sîngeorz-Băi. Soția dictatorului nu a mai apucat să se bucure de birou, însă acesta va fi folosit pentru prima dată după aproape 27 de ani de când a fost confecționat de către edil.

„Biroul poate fi o atracție turistică. Este o lucrare rară, cu o încărcătură istorică deosebită și o poveste frumoasă. Asta e ceea ce caută turiștii, oriunde s-ar afla” spune primarul, care a menționat că a plătit mobilierul din buzunarul propriu.

Traian Ogâgău este pasionat de bunurile care au aparținut familiei Ceaușescu, în urmă cu câțiva ani achiziționând și fosta casă de protocol a lui Ceaușescu din centrul Bistriței.

Timp de zece ani, impresionatul mobilier, evaluat la 15.000 de euro, s-a plimbat prin lume la diferite expoziții internaționale de mobilă, însă după aceea, a stat nefolosit într-un depozit.

Mobilierul a fost comandat fabricii de mobilă de la Târgu Mureș chiar de către Elena Ceaușescu, în 1989, însă a venit Revoluția și corpurile din lemn masiv nu au mai ajuns să mobileze Cabinetul nr. 2. După Revoluție, mobilierul a fost achiziționat de un om de afaceri și reprodus în 20 de exemplare, toate livrate la Kremlin.

Mobilierul original, cel comandat de Elena Ceaușescu, a fost readus în România și, timp de 15 ani, a stat ascuns într-un depozit. Aici a dat de urma lui noul primar al orașului, Traian Ogâgău, care a reușit să îl achiziționeze cu 2.000 de euro.