Primarul din Târgu Secuiesc, amendat pentru că nu a arborat drapelul României de Ziua Națională

Publicat: 09 12. 2014, 18:15

Pe lângă aceasta, edilul a boicotat și ceremoniile organizate de Prefectura Covasna cu ocazia evenimentului, de la care a absentat împreună cu toți consilierii locali de etnie maghiară. „Aplicarea acestei amenzi contravenționale este singura modalitate de sancționare a neîndeplinirii de către domnul primar Bokor a obligațiilor legale ce îi revin de Ziua Națională a României, în calitate de principal reprezentant al autorității publice locale”, a declarat pentru gândul prefectul Marius Popica.

Acesta a insistat că amendarea edilului „nu are nici o legătură cu faptul că de 1 Decembrie au fost arborate, pe mai multe clădiri din centrul municipiului Târgu Secuiesc, steaguri negre de doliu, cu panglici în culorile drapelului maghiar și nici cu decizia UDMR-ului de a ieși de la guvernare”.

„Pentru arborarea acelor steaguri negre am făcut plângere penală la Parchet, care va fi soluționată conform prevederilor legale”, a adăugat prefectul Popica. Totodată, acesta a mai precizat că a „solicitat în mod oficial Ministerului Afacerilor  Interne și Ministerului Justiției să inițieze reintroducerea în Codul Penal a articolului ce sancționează ca infracțiune ofensa adusă simbolurilor și însemnelor Statului Român, articol eliminat în mod nejustificat de către autorii noii legi penale”.

„L-am invitat prietenește pe dl. primar Bokor la o discuție neoficială, să mă uit în ochii lui și să-l întreb, ca de la om la om, cum crede că s-au simțit locuitorii români din Târgu Secuiesc nevăzând în tot orașul nici un steag românesc de Ziua Națională a României și nici un reprezentant al Primăriei și Consiliului Local la ceremoniile desfășurate cu acest prilej”, a declarat prefectul pentru gândul.

În pofida insistențelor noastre, primarul Bokor Tibor nu a putut fi contactat pentru a-și face cunoscut punctul de vedere referitor la amenda și la invitația primite din parte prefectului Marius Popica.