Primele fotografii cu amprentele pașilor lui Yeti, scoase la licitație

Publicat: 15 02. 2012, 10:24
Actualizat: 16 02. 2012, 08:06
Primele dovezi fotografice care indică faptul că Yeti, omul zăpezilor, ar putea fi mai mult decât o legendă a munților Himalaya, au fost făcute publice și vor fi scoase la licitație la sfârșitul lunii septembrie.

Primele dovezi fotografice care indică faptul că Yeti, omul zăpezilor, ar putea fi mai mult decât o legendă a munților Himalaya, au fost făcute publice și vor fi scoase la licitație la sfârșitul lunii septembrie, informează telegraph.co.uk.

Patru fotografii ale unor amprente de labe uriașe descoperite în zăpada de pe muntele Everest vor fi scoase la vânzare în cadrul unei licitații organizate de casa Christie’s la Londra, pe 26 septembrie.

Fotografiile au fost realizate de legendarul alpinist britanic Eric Shipton în timpul unei ascensiuni de recunoaștere pe Everest, în 1951. Doi ani mai târziu, Shipton cucerea legendarul vârf montan.

Tom Bourdillon, care a luat parte la acea ascensiune de recunoaștere, a oferit ulterior fotografiile alb/ negru unui prieten, Michael Davies. Acesta s-a hotărât să le vândă la licitație.

Fotografiile au fost evaluate la suma de 2.500 de lire sterline (3.700 de euro).