Prințul Charles, ”adoptat” de localnicii din Covasna. Cum a petrecut fiul Reginei Elisabeta în Valea Zălanului

Publicat: 04 08. 2015, 11:13

Toată suflarea din Valea Zălanului s-a adunat la concursul de cosit, gândit special pentru a-l delecta pe prințul Charles. Sătenii au ținut să facă o demonstrație de folclor autentic și i-au cântat moștenitorului coroanei britanice o melodie în limba maghiară. Din cauza căldurii, o femeie și-a pus o frunză mare de brusture pe cap, ca să o apere de soare. Apariția inedită nu a scăpat neobservată de prinț: „Pălăria ta? E foarte cald, nu-i așa? Foarte cald”.

Patru echipe de cosași s-au aliniat cu emoție la start, pe pajiștea din apropierea casei prințului Charles. Startul a fost dat de o pocnitură de bici, care a răsunat puternic printre dealuri. În vreme ce bărbații coseau, femeile împrăștiau fânul, așa că munca în echipă a mers incredibil de repede. Nu doar viteza a contat în fața juriului, alcătuit din prinț și câțiva apropiați, ci și impresia artistică. Cât a durat cositul, moștenitorul coroanei britanice s-a arătat interesat de tehnica țăranilor și a studiat uneltele și mișcările fiecărui concurent, scrie stirileprotv.ro.

Apoi, cei prezenți s-au delectat cu slănină afumată și pălincă în butoaie de stejar și, la final, toți s-au strâns la conacul prințului Charles.

Marți, prințul Charles va merge la Viscri, iar după-amiază se va întâlni, la Micloșoara, cu principesa Margareta.