Procurorul DNA Negulescu nu poate demisiona, pentru că e cercetat disciplinar de CSM

Publicat: 21 03. 2017, 12:22

Inspecția Judiciară a constatat că Mircea Negulescu a săvârșit abateri disciplinare și a sesizat Secția pentru Procurori a CSM, urmând magistratul să fie cercetat disciplinar de procurorii din CSM, cercetare care ar putea duce la excluderea lui din magistratură.

„În motivarea acțiunii disciplinare s-a reținut că procurorul nu a respectat îndatorirea de a se abține în cursul instrumentării unui dosar penal deși se afla în relații apropiate și de durată cu unii din subiecții procesuali implicați în cauză, aspect care se circumscrie cazului de incompatibilitate prevăzut de art. 64 alin (1) lit. f) din Codul de Procedură Penală”, transmite Inspecția Judiciară.

În prezent, Mircea Negulescu este suspendat din magistratură. Procurorul și-a dat demisia însă discuțiile în plenul CSM au fost amânate de mai multe ori.

Procurorul Mircea Negulescu a activat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și la DNA Ploiești, acesta demisionând din magistratură ca urmare a unor înregistrări difuzate de postul România TV în care se presupune că acesta ar fi discutat cu soția unui inculpat căreia îi dezvăluie date și amănunte din dosare penale.