Profesorii vor să îi arate lui Tăriceanu cum e viața la catedră

Publicat: 09 06. 2017, 09:33
Actualizat: 10 06. 2018, 03:45

„Dacă nu știe ce face un profesor, suntem dispuși să îi arătăm. Îl invităm pe domnul președinte al Senatului să stea măcar o zi alături de un profesor pentru a vedea de ce este nevoie de acel spor neuropsihic. De asemenea, domnul Tăriceanu confundă în mod intenționat, ca și alți politicieni, norma didactică de predare efectivă (care este de 18 ore pe săptămână) cu norma de muncă (care este de 40 de ore pe săptămână, la fel ca la toți angajații). În condițiile în care domnul Tăriceanu este invidios pe munca unui cadru didactic, îl invităm să renunțe la funcția politică și să se reîntoarcă la catedră, însă în învățământul preuniversitar”, a declarat Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret.

Precizările vin după ce președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, la Craiova, că Legea salarizării unitare a trecut printr-un proces „super democratic, super transparent, super deschis”, dar că el consideră că unele majorări nu sunt justificate.

„Vorbim de o anvelopă salarială și, ați văzut, au fost discuții, negocieri, ca până la urmă și celelalte avantaje să se transforme tot în bani. Mă refer la tichetele de masă, la voucherele de vacanță, care nu erau incluse în ceea ce s-a discutat inițial. Au venit alte sporuri să se adauge, pe care ministrul Muncii, ieri (marți – n.r.), le-a menționat. Am văzut, de exemplu, la educație, spor de solicitare neuropsihică. Iertați-mă, am lucrat și eu în învățământ, programul nu e de opt ore pe zi în învățământul preuniversitar. Dacă pui la cap toate vacanțele, ai patru luni de vacanță pe an. Patru luni de vacanță. Eu nu găsesc că sunt justificate unele din aceste majorări”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE și-a exprimat speranța ca după aprobarea legii în Parlament să aibă loc și o creștere substanțială a calității serviciilor publice.

Legea salarizării a primit miercuri vot final în Parlament.