Profesorul de la școala specială înregistrat spunând că „le dă scatoalce” elevilor și-a dat demisia

Publicat: 03 04. 2017, 19:42

Dacă unitatea școlară îl va ține în preaviz pe Florin Pană, cercetarea disciplinară va continua.

Florin Pană, profesorul de la Școala Specială nr. 4, înregistrat de un paznic în timp ce spunea că uneori îi lovește pe copiii cu dizabilități de la unitatea de învățământ, susținea, la câteva zile de la apariția imaginilor, că nu a agresat niciun minor, explicând că în înregistrare susținea că unii ar merita corecții fizice ușoare.

Bărbatul activează la unitatea de învățămând de aproximativ trei ani, iar de 10 ani lucrează cu elevii cu dizabilități și cu nevoi speciale.

Polițiștii de la Secția 26 de din Capitală au deschis, vineri, un dosar penal pentru loviri și alte violențe, ca urmare a sesizării făcute de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități. Primul martor chemat a fost paznicul școlii care a decis să facă dezvăluiri despre comportamentul cadrelor didactice care interacționează cu minorii cu dizabilități care învață la Școala Specială Gimnazială nr. 4. În paralel, se desfășoară o anchetă a Avocatului Poporului, una a Inspectoratului Școlar și alta internă, făcută de conducerea școlii.