PROGNOZA METEO, 1 iulie 2020. Temperaturi caniculare, dar și unele averse

Publicat: 30 06. 2020, 18:13
Actualizat: 30 06. 2020, 19:12
ANM prognozează ploi abundente și vijelii, în toată țara, în weekend-ul 26-27 septembrie

În noaptea de marți spre miercuri (30 iunie/1 iulie), vor mai fi ploi la munte și în estul țării, iar temperaturile minime se vor situa între 8 grade Celsius în depresiuni și 24 grade Celsius pe litoral.

Miercuri, 1 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării. Până la ora 18:00, va fi în vigoare o informare meteo de caniculă în sud, sud-est și vest, când în zonele de câmpie, disconfortul termic va fi accentuat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 grade Celsius în depresiuni și 36 grade Celsius în regiunile sudice.

În Capitală, noaptea, cerul va fi variabil, cu vânt slab și moderat și minime de 17°C – 20°C. Ziua, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și o maximă de 35°C, potrivit digifm.ro.

În general, vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, local caniculară în regiunile sudice, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi, local, în Câmpia Română şi în Lunca Dunării.

Cerul va fi variabil și doar izolat, în a doua parte a zilei și la începutul nopții, mai ales în zonele de munte, se vor semnala averse şi descărcări electrice, informează stirimeteo.com.

Ce se întâmplă cu vremea în această vară. Ce temperaturi vom avea în iulie și august

După o lună iunie plină de ploi torențiale, vijelii și inundații, experții climatologi spun că ne vor aștepta două luni de vară fierbinți, cu perioade foarte lungi lipsite de precipitații.

Aceste fluctuații de fenomene meteorologice nu sunt de bun augur, și sunt cauzate de încălzirea globală, avertizează experții.

 Expertul climatolog a explicat că la finalul lui iunie statisticile vor spune dacă prima lună de vară a anului 2020 a fost cea mai, sau una dintre cele mai ploiase luni din ultimii 20 de ani.

Precipitațiile abundente din această perioadă s-au alimentat din nucleul ciclonic care se alimentează din bazinele Mării Mediterane și al Mării Negre.