Proprietarii hotelului Ambasador dau în judecată Primăria pentru că montează borduri prea înalte pe Bulevardul Magheru

Publicat: 03 03. 2015, 18:00
Actualizat: 30 01. 2019, 19:07

„Primăria Capitalei face în aceste zile niște lucrări pe Bulevardul Magheru, iar în fața hotelului Ambasador, unde bordurile erau lăsate, au fost montate unele noi. Mai mult decât atât, în zilele următoare pe trotuar vor fi montați și niște stâlpi de 30 de centimetri înălțime, care nu vor permite accesul turiștilor cu bagaje în hotel”, a declarat agenției MEDIAFAX Andrei Istrate, președintele Consiliului de Administrație al hotelului Ambasador.

El a afirmat că, în general, hotelurilor le este permis să construiască la intrare chiar și un mic scuar, și a dat ca exemplu Lido, amplasat pe partea opusă a Bulevardului Magheru.

Istrate a mai spus că în anul 2002, când a fost reabilitat Bulevardul Magheru, primăria a amplasat borduri în fața hotelului, iar Ambasador a dat în judecată primăria și a câștigat. Instanța a obligat municipalitatea să amenajeze două alveole în fața hotelului pentru parcarea autocarelor, afirmă reprezentantul hotelului.

„Primăria a lăsat atunci bordurile în jos, dar n-a construit alveole. Acum câteva zile, însă, au început alte lucrări și au ridicat borduri, motiv pentru care i-am anunțat că îi acționăm în instanță pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești definitive din 2002. Le vom cere și despăgubiri pentru problemele pe care ni le creează. După ce că turiștii se împiedică de borduri când coboară și nu pot căra bagajele în hotel și o să-i mai încurce și stâlpii care urmează să fie construiți, autocarele care vor opri pe avarii vor încurca și circulația pe bulevard”, a afirmat Istrate.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a trimis marți o scrisoare Primăriei Capitalei și primarului general Sorin Oprescu în care cere facilitarea accesul în hotel pentru turiștii care vin cu autocarele la Ambasador.

„Este surprinzător comportamentul primăriei față de o companie care doar în ultimii cinci ani a plătit la bugetul de stat taxe în valoare de 1,6 milioane de euro”, a mai spus Istrate.

Hotelul Ambasador, este deținut de mai mulți români, este clasificat la patru stele și are 99 de camere.

Clădirea în care funcționează hotelul a fost construită între anii 1937 și 1939, fiind proiectată de către proprietar. Instanța a hotărât în urmă cu doi ani ca terenul și jumătate din clădirea hotelului Ambasador din București, aripa dinspre Ciclop, să fie restituite în natură moștenitorilor arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar, după un litigiu care a durat mai mult de un deceniu.