Protest la sediul GDS după ce ONG-ul i-a acordat premiul lui Augustin Lazăr. Două apariții surprinzătoare în mulțime – FOTO, VIDEO

Publicat: 17 04. 2019, 19:38

This browser does not support the video element.

Printre manifestanți s-au aflat și fostul deputat Gelu Vișan, dar și fostul europarlamentar Adrian Severin.

„Grupul pentru Dialog Social, ONG fondat în 1990 prin intervenția lui Silviu Brucan – o figură odioasă în procesul bolșevizării României – a decis premierea procurorului Lazăr. Vedem acest gest de recunoștință ca o palmă aruncată pe obrazul detinuților politici ce au suferit de pe urma deciziilor procurorului Lazăr, acesta refuzând-le, în mod repetat, eliberarea condiționată, una dintre motivații fiind aceea că „deținutul nu s-a reeducat„. (…)Menționăm că acest protest nu va avea culoare sau scop politic, el dorindu-se a fi expresia revoltei noastre pentru situația în care ne găsim, la 30 de ani de la căderea tiraniei comuniste, realizată cu morți, sânge și lacrimi”, arată în anunțul postat pe pagina de socializare a evenimentului.

Manifestanții au solicitat demisia lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general și retragerea premiului oferit de Grupul pentru Dialog Social și al Societății Timișoara.

Protestul vine după ce, miercuri, expertul anticorupție Laura Ștefan, membru al Grupului pentru Dialog Social (GDS), și-a anunțat demisia, iar disidentul Radu Filipescu a anunțat că se suspendă din această organizație.

Marți, Grupul pentru Dialog Social (GDS) a luat decizia să anuleze ceremonia de decernare a premiului pentru Augustin Lazăr, după ce procurorul general a precizat că transmite distincția foștilor deținuți politici și disidentului Iulius Filip.