PSD: Copiii și SĂNĂTATEA, înaintea SERVICIILOR SECRETE. Se vor descurca bine și cu mai puțini bani, dacă renunță la practicile NESĂNĂTOASE

Publicat: 04 02. 2019, 12:35

This browser does not support the video element.

Social-democrații au susținut, luni pe Facebook, că serviciile secrete, care s-au ocupat în ultimii ani mai mult cu protocoale secrete și ilegale, se vor descurca foarte bine și cu mai puțini bani dacă își restrâng activitatea strict la atribuțiile legii.

„Mai mulți bani pentru sănătatea copiilor, mai puțini pentru practicile nesănătoase ale Serviciilor. Decizia politică de ieri a PSD a fost de a pune copiii și sănătatea înaintea serviciilor secrete, care în ultimii ani s-au ocupat mai mult de protocoalele secrete ilegale decât de apărarea securității naționale. Dacă își vor restrânge activitatea strict la atribuțiile prevăzute în lege se vor descurca foarte bine cu mai puțini bani, iar diferența poate fi transferată la programele naționale de sănătate pentru copii”, precizează, luni, social-democrații pe pagina de Facebook a PSD.

Liviu Dragnea a susținut, duminică seară, după discuțiile despre buget, că intenționează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate,i: „Despre buget, am spus că vreau ca o sumă rezonabilă, dar importantă din bugetul unor servicii secrete să fie mutată la Sănătate, pentru niște programe vitale pentru copiii din România. Alocarea de vitamina D, care este extrem de importantă pentru un om, poate fi considerat un program de importanță și siguranță națională. La fel și programul pentru diabetici,” a declarat Dragnea.

Bugetele Serviciului Român de Informații, al Serviciului de Informații Externe, al Serviciului de Protocol și Pază și al Servicului de Telecomunicații speciale au creșteri, conform proiectului de buget cuprinse între 4,8% și 69% față de anul trecut.

Potrivit proiectului, bugetul SRI este de 2,4 miliarde lei, cu o creștere de 4,8% față de anul trecut, cel al Serviciului de Telecomunicații Speciale de 604 milioane lei, cu o creștere de 69%, bugetul SPP de 233 milioane lei, în creștere cu 20% iar bugetul SIE de 309 milioane lei, în creștere cu 8,5%.