PSD va insista ca sumele pentru învățământ să fie majorate cel puțin la nivelul din 2009

Publicat: 16 02. 2012, 10:04
Actualizat: 22 02. 2012, 12:11
Vicele PSD Ecaterina Andronescu a recunoscut că social-democrații au în plan să depună amendamente la bugetul de stat pentru ca sumele alocate învățământului să fie cel puțin la nivelul celor din 2009.

Vicele PSD Ecaterina Andronescu a recunoscut căsocial-democrații au în plan să depună amendamente la bugetul destat pentru ca sumele alocate învățământului să fie cel puțin lanivelul celor din 2009. Fostul ministru PSD al Educației a afirmatcă social-democrații vor insista ca prin amendarea bugetului destat propus de Guvern sumele alocate cercetării să fie cel puțin lanivelul celor din 2009.

„Pentru cercetare, Guvernul actual a propus în proiectul debuget cea mai mare nenorocire, reducând cheltuielile până la 57,8%din suma alocată în 2009, când și așa au fost alocați foarte puținibani. Vom insista la comisie și în plen cu amendamente ca fondurilealocate cercetării să fie cel puțin la nivelul celor din 2009. Întoate țările în condiții de criză, bugetele alocate educației șicercetării au fost majorate, numai la noi au fost diminuate. Este opolitică pro-criză, pentru că ai nevoie să investești în resurseumane și în cercetare, care poate aduce idei inovatoare care săajute țara să depășească mai repede criza”, a declaratAndronescu.

Citește maimulte despre declarațiile EcaterineiAndronescu pe www.mediafax.ro