RADARE. În ultima zi de minivacanță, vitezomanii au dat radarele peste cap! Cu ce viteze au ajuns să circule unii dintre șoferi

Publicat: 01 06. 2020, 18:27
GÂNDUL LIVE. Tânăr prins la volan fără permis, pentru a patra oară. Consumase și droguri, deși are doi copii de crescut acasă!

Ultima zi a minivacanței de 1 iunie le-a dat de lucru polițiștilor rutieri, în contextul euforiei generale declanșate de prima vacanță de după cele două luni în care restricțiile de mișcare au fost impuse prin ordonanțe militare.

Deși pe pricipalele drumuri ale țării au fost, luni, supravegheate de autorități, care, pentru monitorizarea traficului au ridicat inclusiv elicopterele Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, șoferii nu s-au putut abține să nu apese mai tare pedala de accelerație.

Ca urmare, au fost situații în care aparatele radar ale Poliției au întegistrat și viteze care s-au apropiat de 200 de kilometri pe oră. Mai grav, spun polițiștii rutieri, este că unii dintre cei care au încălcat cu mult limita de viteză sunt persoane care abia își obținuseră permisele de conducere și aveau, ca urmare, puțină experiență la volan.

Top 3 viteze înregistrate de radar în ultima zi de vacanță

Într-un top trei al celor mai mari viteze înregistrare de radarele autorităților, pe locul al treilea este, conform polițiștilor, un puștan care conducea pe autostrada A1 între  Râmnicu Vâlcea și Deva.

La kilometrul 401, pe un tronson de drum cu limitare a vitezei la 60 km acesta conducea cu 148 de kilometri pe oră, cu toate că își luase permisul de conducere de numai câteva luni.

Al doilea șofer depistat cu o viteză record pentru data de 1 iunie, a fost surprins în timp ce conducea un autoturism Volskwagen cu de 194 de kilometri pe oră, în timp ce al treilea vitezoman, aflat la volanul unui BMW, a trecut prin fața radarului cu 198 de kilometri pe oră.

Totuși, conform Poliției Române, în cele trei zile de minivacanță, s-a înregistrat o scădere a numărului accidentelor rutiere grave și, implicit, a numărului persoanelor rănite grav, față de acceași perioadă a anului trecut.

În același timp, potrivit sursei citate, polițiștii rutieri au constatat 394 de infracțiuni la regimul circulației, iar pentru încălcările legislației rutiere au fost reținute 2.384 de permise de conducere și retrase 577 de certificate de înmatriculare.