RADET, amendată pentru lipsa căldurii și apei calde

Publicat: 08 01. 2016, 22:48

Comisari ANPC au desfășurat, marți, un control în urma sesizărilor primite de la consumatori care reclamau faptul că furnizarea agentului termic a fost oprită, fie s-a făcut sub parametrii stabiliți, precum și faptul că apa caldă a fost furnizată la temperaturi scăzute, anunță autoritatea.

În timpul controlului, reclamațiile s-au confirmat, situație recunoscută și de RADET. ANPC a aplicat o amendă contravenționala de 20.000 lei și a dispus remedierea situației.

Bucureștenii din zone din cartierele Militari și Drumul Taberei au fost afectați de o scădere a temperaturilor în locuințe, din cauza furnizării agentului termic sub parametrii normali, ca și a apei calde, în urma unei avarii, în perioada 31 decembrie 2015 – 6 ianuarie 2016. Reprezentanții municipalității anunțau realimentarea în parametri normali începând de miercuri 6 ianuarie, după ce a avut loc o întâlnire la Ministerul Energiei, între ministrul Victor Grigorescu, primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava, reprezentanții RADET și ELCEN.

Vineri dimineață, peste o sută de blocuri din cartierul Militari au rămas fără căldură și apă caldă, după producerea unei noi avarii în zona străzilor Vasile Milea și Uverturii. Avaria a fost cauzată de vechimea rețelei, ce favorizează apariția unor astfel de situații.