Rădulescu: Este cutremur in justiție! Cine au fost cei care au făcut presiuni asupra judecătorilor CCR?

Publicat: 03 07. 2019, 18:28

„Este cutremur in justiție! Fostul judecator al CCR, Petre Lazaroiu, a marturisit in urma cu 5 minute la Antena 3, ca s-au făcut presiuni asupra judecătorilor CCR ,ca sa nu judece conflictul constituțional , in legatura cu ilegalitatea constituirii completurilor specializate de 3 judecători care au judecat fapte de corupție , pentru ca Liviu Dragnea sa dispară din viața politica și sa intre in pușcărie . Aceasta mărturie este de o gravitate fără margini , și arată clar ca anumiți judecători CCR nu s-au prezentat la ședința intenționat , decizia Curții fiind amânată de 4 ori . Adică , presiunea a fost , pentru ca decizia CCR sa se ia după ce ICCJ il va condamna pe Liviu Dragnea . Incredibil !”, a scris Cătălin Rădulescu, miercuri, pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că asta înseamnă că afirmația lui Codrin Ștefănescu, potrivit căreia Liviu Dragnea este un deținut politic, este adevărată.

„Deci , iată ca ceea ce a spus Codrin Stefanescu la congresul PSD e adevărat , fostul judecator CCR confirma cu subiect și predicat ca pe de-o parte Liviu Dragnea a fost condamnat politic , fiind un deținut politic , iar pe de alta parte , sute de oameni au fost condamnati de completuri de 3 judecători ilegal constituite , fiind nevinovați . Doamne Dumnezeule mare ! Astăzi CCR a admis conflictul constituțional și a decis ca a existat un conflict constituțional între Parlament și ICCJ , privind constituirea ilegală a completurilor specializate de 3 judecători . De când așteptăm și eu și toti oamenii nevinovați aceasta decizie și câte presiuni au fost făcute, ca decizia CCR sa nu se dea, fiind amânată de 4 ori !”, a completat Rădulescu.

El se mai întreabă dacă nu cumva Klaus Iohannis, oamenii din serviciile secrete, lideri europeni sau chiar unii membri ai PSD au fost în spatele condamnării lui Dragnea.

„Cine au fost cei care au făcut presiuni asupra judecatorilor CCR ? Cine a stat in spatele condamnării politice a președintelui Liviu Dragnea ? A fost Iohannis , au fost oameni din servicii , au fost oare unii ambasadori , au fost servicii externe sau lideri europeni , sau chiar unii din partidul nostru ? Pentru gravitatea acestei mărturii făcute de fostul judecator Petre Lazaroiu , cer public constituirea unei comisii de ancheta in Parlamentul României , care sa elucideze , cine a făcut presiuni asupra judecatorilor CCR, ca sa nu judece și sa amâne de 4 ori ,decizia asupra conflictului constituțional ,determinat de ilegalitatea constituirii completurilor de 3 judecători si dacă aceste presiuni și acest noncombat ,al unor judecători CCR ,au determinat condamnarea politica a președintelui Liviu Dragnea !”, a mai spus Cătălin Rădulescu.

Deputatul PSD mai precizează că Parlamentul sau Guvernul trebuie să găsească de urgență soluția repunerii în termen a proceselor în care au fost judecați condamnați oameni de către completurile constituite ilegal.

„In același timp , in urma acestei decizii obligatorii ,a CCR , Parlamentul sau guvernul trebuie urgent sa găsească ,soluția repunerii in termen a proceselor in care au fost judecați și condamnati oameni , de către aceste completuri ilegal constituite , pentru ca acești justițiabili care se considera nevinovați sa poată beneficia de rejudecarea proceselor lor de alte completuri de 3 judecători, care sa fie legal constituite . Ce zi ! Il felicit personal pe Florin Iordache , pentru abnegația cu care s-a luptat, pentru a dovedi ilegalitatea constituirii completurilor specializate de 3 judecători . Lupta noastră ,de 5 ani de zile , împotriva abuzurilor nu a fost in zadar , astăzi am câștigat o prima bătălie importantă , in războiul cu hidra oribila care a declanșat abuzurile abominabile in justiție și pentru a obține dreptatea pana la capăt . Mâine este o alta zi la fel de importantă”, a conchis social-democratul.

Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu a declarat că în cazul lui Liviu Dragnea a fost vorba despre o condamnare politică, precizând că magistrații Curții au amânat în mai multe rânduri decizia legată de conflictul dintre Parlament și ÎCCJ din cauza presiunilor.

CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupție, obiecție făcută de Florin Iordache.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.