Raed Arafat a primit de la ambasadorul Franței distincția de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare

Publicat: 17 10. 2013, 20:51
Actualizat: 18 05. 2015, 21:00

Medicul Raed Arafat, secretar de stat în Minsterul Sănătății și fondator al SMURD, a primit joi seară, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Amabasada Franței, distincția de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, despre care a spus că îl responsabilizează față de România și față de Europa.

Distincția i-a fost acordată, în numele președintelui Franței, de către ambasadorul acestei republici în România, Philippe Gustin.

„Franța, prin ambasada sa de la București, a apreciat că virtuțile dumneavoastră vă îndreptățesc să primiți cea mai înaltă distincție franceză. Nu se putea să nu vă fie atribuită Legiune de Onoare: sacrificiu, devotament, tenacitate, curaj, abnegație, corectitudine, excelență și, aș adăuga, încrede într-o lume mai bună. Dar mai presus de toate aș reține pasiunea pe care o puneți în slujba unei profesii exigente”, a spus ambasadorul Franței, în discursul de la ceremonie.

Ambasadorul a mai apreciat că „lupta” dusă de Arafat pentru asigurarea primului ajutor în situații de urgență și nu numai tuturor cetățenilor, indiferent de mijloacele de care dispun, are, fără îndoială, o dimensiune socială crucială, din care Comisia Europeană ar face bine să se inspire.

Raed Arafat a mulțumit ambasadorului, recunoscând totodată că distincția îl responsabilizează nu doar față de România, ci și față de Europa. „Ceea ce facem acum facem nu numai pentru noi, ci și pentru Europa, pentru că sistemul de urgență din România nu se dezvoltă izolat, ci împreună cu cel european”, a mai spus fondatorul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD).