Raed Arafat explică de ce teatrele și restaurantele rămân închise: Când ai creşteri, nu faci relaxări. Nu pot sa iau decizii cu teama că voi fi executat

Publicat: 06 08. 2020, 06:56
Actualizat: 06 04. 2021, 17:38
Raed Arafat, despre cauza decesului pacienților de la Piatra Neamț: „Este foarte greu de spus acum dacă...” / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Șeful DSU, Raed Arafat spune că teatrele, cinematografele şi restaurantele nu pot fi deschise momentan, întrucât actestea se numără, potrivit OMS, printre factorii de risc ai infectării cu SARS-COv-2: ,,Acum aproximativ 4 saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500”, a declarat secretarul de stat. 

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat în emisiunea „Marius Tucă Show”, motivele pentru care teatrele, restaurantele şi cinematografele sunt încă închise, deși au trecut cinci luni d ela izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Arafat, despre restaurante şi teatre închise. Avem 500 de cazuri în ATI

„În momentul în care vezi ca ai creşteri, nu vii şi faci relaxări suplimentare. În schema pe care am mai arătat-o o dată, de la OMS, apăreau locurile unde sunt riscurile. Teatrele şi cinematografele sunt la cel mai mare nivel de tramsmitere. Restaurantele la al patrulea, conform OMS. (…) Acum aproximativ patru saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500”, a spus Arafat.

Potrivit șefului DSU, Franţa, Italia, Spania au avut o mare presiune pe sistemul lor de sănătate, dar în prezent aceste țări sunt într-o situație mai bună decât România.

Arafat: Nu pot sa iau decizii cu teama că voi fi executat. Îmi asum responsabilitatea

Șeful DSU, Raed Arafat, susţine că nu se teme de faptul că va fi „executat”, deşi acesta a mărturisit, miercuri, la „Marius Tucă Show” că a tot primit mesaje în acest sens. „Cine vrea, să mă execute! Nu pot să calculez mişcarea şi deciziile mele”, a spus el.

Raed Arafat spune că a tot primit amenințări cum că va fi „executat”, însă mărturiseşte că acest lucrul nu-l va împiedica să ia deciziile pe care le consideră corecte şi să-şi facă, în continuare, treaba cu responsabilitate asumată.

„Am tot primit mesaje că o să fiu