Raed Arafat: Legea sănătății va avea o formă până la sfârșitul anului, dar poate fi modificată în Parlament

Publicat: 04 12. 2012, 16:20
Actualizat: 11 11. 2016, 11:16

Proiectul noii legi a sănătății este în curs de perfecționare și va avea o formă agreată până la sfârșitul acestui an. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Raed Arafat, care a precizat însă că noua lege va fi dezbătută de viitorul Parlament, care ar putea să o modifice.

„Vine un Parlament nou, după alegeri se decide care va fi situația cu Guvernul și, după asta, va fi depusă la Parlament în forma care este agreată, pentru a fi dezbătută acolo. Cu siguranță, acolo s-ar putea să sufere și alte modificări”, a spus Arafat.

Noua Lege a sănătății va fi prezentată Guvernului în prima ședință imediat după alegeri, respectiv în 12 decembrie, a declarat, luni, pentru Mediafax Vasile Cepoi, consilier de stat al premierului.

„Am vorbit cu premierul și pe 12 decembrie, în prima ședință de Guvern, imediat după alegeri, vom prezenta Legea sănătății. Față de proiectul de lege supus dezbaterii publice, pe site-ul Ministrului Sănătății nu sunt modificări majore, ci doar de ordin tehnic, pentru că actul a fost scris de grupuri diferite și acum se armonizează informațiile”, a spus Cepoi.