Ralu Filip a decedat în urma unui infarct miocardic acut

Publicat: 15 02. 2012, 09:36
Actualizat: 19 07. 2012, 03:04
Legiștii au confirmat că președintele CNA Radu Filip a decedat în urma unui infarct miocardic acut, dar au constatat, la necropsie, că acesta avea și o "arhitectură a arborelului coronarian mai rară", potrivit unui raport medico legal realizat joi de INML "Mina Minovici'' din București.

Legiștii au confirmat că președintele CNA Radu Filip a decedat în urma unui infarct miocardic acut, dar au constatat, la necropsie, că acesta avea și o "arhitectură a arborelului coronarian mai rară", potrivit unui raport medico legal realizat joi de INML "Mina Minovici” din București.

"A fost confirmată suspiciunea clinică de infarct miocardic acut. Avea o arhitectură a arborelui cornarian mai rară: coronara dreaptă era hipoplazică (foarte îngustă și extrem de scurtă), coronara stângă (atât ramul descendent anterior – LAD, cât și ramul circumflex – LCx) de un calibru la limita inferioară a normalului. În plus, Radu Filip suferea de ateroscleroză coronariană foarte avansată pe toate ramurile coronariene, care îngusta foarte pronunțat aceste vase. Pe ramul descendent anterior – LAD exista un tromb (cheag ) recent dezvoltat pe o placă masivă de aterom, care obtura complet acest ram cornarian”, se precizează în raportul medico legal.

Ralu Filip a murit în noaptea de marți spre miercuri, în urma unui infaract miocardic, la vârsta de 47 de ani.

El s-a prezentat în jurul orei 23.35 la Institutul "Matei Balș", acuzând dureri abdominale și vărsături. Potrivit lui Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului "Matei Balș", simptomele au apărut cu o oră înaintea prezentării la spital, decesul declarându-se în jurul orei 00.50, ca urmare a unui infact miocardic postero-inferior, cu tulburare majoră de risc, cu fixație ventriculară.

Ralu Filip va fi înmormântat vineri, la ora 13.00, la Cimitirul Cernica de lângă București. (Mediafax)