RAPORT INS. Ce s-a scumpit în România, în aprilie: Cartofii, creștere de 21,6%

Publicat: 13 05. 2020, 10:39
Actualizat: 06 04. 2021, 23:54
Raport INS. Sursă foto:pixabay.com

Institutul Național de Statistică a prezentat un raport în care arată ce alimente s-au scumpit în ultimele luni. Prețurile de consum pentru luna aprilie au crescut cu un procent de 2,7%

Mărfurile alimentere au o creștere de 4,42%, iar serviciile 1,17%.

Ce s-a scumpit în aprilie:

-Cartofi: +21,6%

-Fructe proaspete: +17,3%

Legume/ conserve de legume: +15,9%

-Fructe/ conserve de fructe: +12,6%

-Fasole boabe: +10,4%

-Carne (toate tipurile): +3,04%

-Carne de porc: +3,86%

-Făină: +3,72%

-Brânză: +2.96%

-Margarina:+2,53%

-Unt: +2,42%

-Mălai: +2,31%

-Ulei: +2,21%

-Peşte:+2,11%

-Zahăr: +1,37%

-Băuturi alcoolice: +1,61%

-Tutun/ţigări: +4,35%

Ce s-a scumpit în aprilie:
-Servicii poştale: +12,4%

-Transportul aerian: +4,13%

-Energie termică: +2,96%

-Apă/canal/salubrizare: +2,39%

Ce s-a ieftinit:
-Ouăle

-Încălţămintea de piele

-Combustibili

-Gazele