Răsturnare incredibilă de situație în cazul copilului care a murit după ce a mâncat shaorma. Ce spun părinții și ce verifică procurorii

Publicat: 21 05. 2018, 23:52
Actualizat: 25 03. 2019, 21:43

Deocamdată nu este cunoscută cauza morții minorului de 3 ani, însă părinții susțin că starea de rău ar fi survenit după ce a consumat shaorma.

Părinții minorului și patronul restaurantului au fost audiați de polițiști. Acesta a declarat că nu au existat reclamații privind produsele comercializate, au precizat sursele citate.

De altfel, părinții au declarat că, în ziua respectivă, au consumat mai multe alimente.

Sursele menționate precizează că există cercetări în desfășurare referitoare la modul în care a intervenit ambulanța, iar din primele informații, se pare că părinții ar fi refuzat internarea micuțului, pentru că li se păruse că starea lui s-a amelioarat.

Procurorii așteaptă rezultatele analizelor produselor de la restaurant.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul București a fost sesizat cu privire la faptul că, în ziua de 15.05.2018, la ora 17.20, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” s-a produs decesul unui minor în vârstă de 3 ani, ca urmare a unui stop cardiac, existând suspiciunea unei intoxicații cu o substanță necunoscută, motiv pentru care cazul a fost considerat unul medico-legal”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

În acest caz, procurorii au cerut Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” efectuarea autopsiei.

Parchetul face precizarea că și părinții au fost diagnosticați cu toxiinfecție alimentară.

Președintele Asociației pentru Protecția Consumatorului a explicat că instituțiile statului nu își fac datoria în ceea ce privește controalele pe care ar trebui să le efectueze în cazul unităților de tip fast-food.

„Vina o poartă și instituțiile statului, pentru că nu realizează controale frecvente în astfel de unități alimentare publice. Igiena este esențială în unitățile de tip fast food. Acest caz nu doar la București a fost observat, dar și la Iași unde în ultima săptămână au fost internate 100 de persoane din cauza bacteriei salmonela. (…) Shaormua este periculoasă datorită unor sosuri realizate cu alimente crude, adică maionezele care se fac din gălbenuș crud”, a afirmat președintele APC.