Reacția Gabrielei Firea, după ce două companii au contestat licitația privind achiziționarea autobuzelor noi

Publicat: 15 03. 2018, 18:13

Nemulțumiți de rezultatul licitației, reprezentanții Mercedes și Krasan au depus o contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).
La licitația organizată de PMB s-a stabilit că turcii de la asocierea Otokar Europe S.A. – Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ș. vor livra către RATB 400 de autobuze Euro 6. Prețul unui autobuz va fi de 250.000 de euro plus TVA.

„Este păcat că, din cauza acestor contestații, bucureștenii nu beneficiază în cel mai scurt timp de un transport public modern, la standarde europene, în ciuda tuturor eforturilor depuse de Primăria Capitalei. Contestarea unor licitații importante nu reprezintă un caz singular, mai ales că sunt avocați care, urmărind câștiguri substanțiale, își îndeamnă clienții să conteste licitațiile, în detrimentul clar al cetățenilor care au nevoie de un transport public civilizat”, a declarat, joi, primarul general, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, prețul de 250.000 de euro pentru un autobuz turcesc ar fi unul mediu.

Facem precizarea că prețul comunicat de Municipalitate, adică 250.000 euro per bucată, reprezintă un preț mediu, acesta variind în funcție de dimensiunile acestora”, a mai preciza edilul Capitalei.

Gabriela Firea susține că va solicita schimbarea legislației în ceea ce privește achizițiile publice.

„Voi solicita modificarea legislației privind achizițiile publice, în sensul responsabilizării celor care depun contestații, pentru că actuala legislație le permite unor contestatari „de profesie”, să acționeze contra interesului cetățenilor prin întârzierea sau chiar suspendarea unor proceduri esențiale și să prejudicieze, nefondat, imaginea Municipalitatii”, a mai declarat primarul general.