Reacția nervoasă a primarului Sibiului, acuzat de incompatibilitate

Publicat: 05 01. 2016, 18:28

Astrid Fodor a declarat, marți, într-o conferință de presă, că va contesta raportul ANI de la finalul anului trecut, care stabilea starea de incompatibilitate în care s-ar fi aflat prin deținerea funcției de viceprimar și cea de membru al Consiliului de Administrație al unor unități de învățământ.

„Bineînțeles că voi contesta decizia ANI, deocamdată nu am primit-o, dar o voi primi zilele acestea. Este o problemă de timp. O voi contesta. Bineînțeles că mă afectează, pentru că eu consider că este o aberație. Este din nou o incoerență legislativă, din nou nu sunt legile puse cap la cap și va trebui să clarifice Justiția acest caz”, a afirmat Astrid Fodor.

Ea a adăugat că este un „exemplu tipic când se modifică legislația, se modifică o lege, iar restul din jurul ei rămân nemodificate”.

În decembrie 2015, Agenția Națională de Integritate (ANI) constata că 30 de aleși locali, printre care șase primari și 11 viceprimari, doi din Sibiu, sunt incompatibili, iar în două cazuri sunt indicii de fals în declarații și conflict de interese de natură penală.

Stare de incompatibilitate a fost constatată inclusiv în cazul lui Astrid Cora Fodor, când era viceprimar. Aceasta s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, întrucât a deținut și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Grădiniței de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.