Reacția Vaticanului după decizia Franței de a legaliza căsătoriile între homosexuali

Publicat: 25 04. 2013, 00:35
Actualizat: 30 03. 2019, 10:51

Decizia Parlamentului Franței în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex reprezintă o „opțiune ideologică”, ce creează „diviziuni” și refuză să fie acceptată de „largi segmente ale societății”, acuză publicația Vaticanului, Osservatore Romano, relatează AFP.

Întrebat despre proiectul privind căsătoriile homosexuale, adoptat de Parlamentul francez, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a răspuns: „Nu mă bucură acest proiect. Este un lucru bun ca fiecare copil să știe ce înseamnă un tată sau o mamă”.

„Căsătoria între un bărbat și o femeie este un principiu fundamental”, a spus el.

Publicația Osservatore Romano a denunțat „o opțiune ideologică ce divizează, mai mult decât să ofere protecție tuturor tipurilor de relații”.

Osservatore Romano l-a criticat dur pe premierul Jean-Marc Ayrault, „care a susținut puternic acest proiect de lege dar care nu a vrut să țină cont de numeroasele voci care s-au ridicat în ultimele luni din cadrul societății franceze”.

Vaticanul a subliniat că se opune categoric legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, regretând refuzul de organizare a unui referendum pe această temă.