RECORD. 18 dintr-o lovitură de 1 Mai! Mai mulți bucureșteni s-au ales cu dosare penale în zi de sărbătoare după ce au falsificat documente

Publicat: 02 05. 2020, 08:18
RECORD. 18 dintr-o lovitură de 1 Mai! Mai mulți bucureșteni s-au ales cu dosare penale în zi de sărbătoare după ce au falsificat documente / Sursă FOTO: Alexandra Pandrea - Gândul

Poliția Capitalei a anunțat faptul că în cursul zilei de vineri, 1 mai, au fost deschise 18 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals și uz de fals sub semnătură privată, după ce mai mulți cetățeni au falsificat adeverințele de la angajator.

RECORD. 18 dintr-o lovitură de 1 Mai!

„În data de 01.05, în cadrul acțiunilor de verificare a măsurilor privind restricționarea circulației, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Brigada Rutieră, au întocmit 18 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals și uz de fals sub semnătură privată.

În urma verificării documentelor prezentate , a unor adeverințe emise de angajator, s-a stabilit că persoanele în cauză, fie aveau contractele de muncă suspendate, fie nu au fost niciodată angajați ai societăților respective.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea unităților de parchet, urmând a se stabili modul în care persoanele respective au intrat în posesia adeverințelor.

Vă informăm că aceste acțiuni continuă și încercările de eludare a legii vor fi descoperite.

Falsul în declarații este infracțiune și este pedepsit de legea penală”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.

Potrivit ordonanțelor militare în vigoare, în România se poate ieși din case doar pentru anumite motive specifice, însă doar cu o declarație pe propria răspundere sau o adeverință de la angajator.