Remus Pricopie: Termenul pentru manualele digitale a fost prelungit cu 6 luni

Publicat: 08 08. 2013, 18:37
Actualizat: 24 10. 2014, 03:15

Ministrul Educației, Remus Pricopie, spune că introducerea manualelor digitale  va avea loc după un calendar stabilit de oficialii de la minister.

Pricopie spune că, termenul pentru pregătirea manualelor digitale a fost prelungit cu șase luni din cauza unor discuții cu editorii care s-au plâns că timpul pentru tipărirea noilor manualelor este prea scurt.

„Reamintesc că, în perioada mai-iulie, am lansat în dezbatere publică Metodologia de realizare a manualelor pentru clasa I și a II-a. La momentul respectiv am înțeles opoziția unora dintre editori, care au reclamat faptul că nu au timp să tipărească noile manuale. Prin urmare, din respect pentru partenerii de dialog, am decis să prelungim cu 6 luni perioada până la care să fie gata manualele. Prin urmare, din respect pentru partenerii de dialog, am decis să prelungim cu 6 luni perioada până la care să fie gata manualele”, a declarat Remus Pricopie.

Ministrul spune că, în ciuda prelungirii perioadei, manualele vor fi tipărite la timp, la până la 1 septembrie  se va  redacta forma finală a metodologiei, „formă care va integra și observațiile venite din partea partenerilor de dialog social”, se precizează într-un comunicat de la Educație.

„În acest moment, suntem în calendarul stabilit, urmând ca până la 1 septembrie să se redacteze forma finală a metodologiei, formă care va integra și observațiile venite din partea partenerilor de dialog social. Prin urmare, nu există nici o întârziere față de cele stabilite anterior”, se mai arată în aceeași sursă.

Ministerul Educației susține că insituția pe care o reprezintă consultă  atât profesorii, cât și părinții și elevii.

„Lipsa voinței, blocajele politice și uneori interesele financiare ale unor actori implicați în proces nu au permis până acum o modernizare a manualelor. Lucrurile însă se vor schimba. Educația nu poate sta în loc din motive ce nu au nici o legătură cu interesele elevilor, ale școlii și ale societății în ansamblul său”, conchide Remus Pricopie