REPORTAJ MULTIMEDIA. Cum arată NAȚIONAL ARENA. Oprescu: „E mai frumos decât cel din Dublin și puțin deasupra celui din Frankfurt”

Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 24/04/2012, 01:55

„E mai frumos decât la Dublin. Încă o dată am certitudinea asta.Îndrăznesc să spun respectuos că e puțin deasupra și a celui dinFrankfurt, după cum arată. Pentru că e mai nou. De ce să vă mint,sunt foarte mândru”, s-a împăunat primarul Sorin Oprescu, după otură în pas alergător prin șantierul Stadionului Național, unde avizitat gradenele de la tribuna oficială, vestiarele și grupurilesanitare destinate sportivilor, sala de conferințe și birourileadministrative. „La acoperiș mai sunt 13 elemenți de pus și celepatru ecrane. Suntem contratimp, după vizita asta ne așezăm pescaun să discutăm să vedem unde mai avem de apăsat pe pedală. Acumîncepe să trăiască și stadionul, să pulseze”, a mai declaratprimarul.

600 de oameni lucrează zi și noapte ca toate lucrările să fiegata până la sfârșitul lunii iulie. „Au mai rămas de făcutfinisările exterioare cu aleile de circulare din jurul stadionului.De întins, cu mai multă grijă și responsabilitate, pământul ăla,să-l drenăm, să punem rulourile de iarbă, să nu stăm atunci săvedem cum cresc bălăriile. În acoperiș mai sunt 13 elemenți deacoperit. Jos se pregătește și televizorul, cele patru ecrane. Aînceput să se pregătească primul strat al gazonului, să seegalizeze, uniformizeze, după care vine sistemul de drenaj,sistemul de încălzire și începe îngrijirea lui”, a explicat SorinOprescu. La tribuna oficială s-au adus deja scaunele capitonate, afost montat acoperișul retractabil, iar la cel fix alpiniștii încămai au de lucru. Pentru meciul inaugural, constructorul și PrimăriaCapitalei pregătesc deja personal calificat care să stea ladispoziția UEFA.

Stadionul Național ar putea fi rebotezat

Acumașa se numește, Arena Națională. Mai vedem noi cum se va numi înfuncție de contribuție, de sponsorizare. Va purta numele uneifirme. Am primit o serie de propuneri. Și din partea cartierelor.Sunt câțiva oameni de afaceri care ar dori să se numească ArenaFerentari. E o idee. Glumeam”„, a spus Oprescu.

Edilul a precizat că în incinta complexului sportiv vor fiamplasate statui care vor reprezenta disciplinele olimpice.”Împreună cu un corp de artiști plastici încercăm să găsim osoluție, ca să nu existe o senzație de opulență, ci o senzație derepunere a adevărului în drepturile lui istorice”. Pentruinaugurare, Oprescu s-a gândit să organizeze o noapte albă amuzicii, la care să invite atât trupe din străinătate, cât șiautohtone.

În timpul vizitei de lucru la stadion, Oprescu s-a interesat câtcostă containerele rotunde amplasate pe șantier. „Aș vrea să cumpărpentru câinii străzii. Să pot să le pun geamuri, niște apă acolo șimâncare. Știți când se îmbolnăvește un câine de nevroză ? Când îioferi condiții de trai omenești”, a explicat Sorin Oprescu.

Lucrările la viitorul stadion național au început în toamnaanului 2007. Acesta a fost construit după modelul arenei dinFrankfurt, va avea o capacitate de 55.000 de locuri și a costat,potrivit Primăriei Capitalei, 168 milioane de euro. Stadionul va fiinaugurat pe 10 august, cu meciul de fotbal România-Argentina. În2012, acesta va găzdui finala UEFA Europa League.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Gigi Becali, martor la tentativa de asasinat asupra lui Nuțu Cămătaru! Cine ar fi încercat...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
ASOCIAȚIA Corinei MARTIN și-a dat SFÂRȘITUL OBȘTESC, îngropată în DATORII!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Veste cumplită pentru toată România. Un ministru din noul Guvern a recunoscut chiar acum
Doliu în lumea modei! S-a stins din viață la doar 41 de ani, după o...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...