RESTART. Cehia redeschide porțile cafenelelor, hotelurilor, barurilor, restaurantelor şi piscinelor

Publicat: 25 05. 2020, 07:32
Cehia redeschide porțile cafenelelor, hotelurilor, barurilor, restaurantelor şi piscinelor / Sursă foto: Pixabay / caracter ilustrativ

În condițiile în care guvernul de la Praga continuă relaxarea măsurilor impuse în vederea combaterii pandemiei de SARS-CoV-2, începând de luni, 25 mai 2020, se vor redeschide porțile cafenelelor, hotelurilor, barurilor, restaurantelor şi piscinelor din Cehia.

Locațiile amintite mai sus vor face accesibile publicului de luni spaţiile interioare, după ce anterior au fost lăsate să primească clienţii în spaţiile exterioare, conform anunțului DPA Internațional și News Expats.

Totodată, se vor redeschide hotelurile şi pensiunile, precum şi piscinele interioare şi exterioare.

Mai mult, castelele îşi vor putea întâmpina vizitatorii începând de luni, iar organizarea de evenimente sportive va fi permisă cu participarea maximă a 300 de participanţi şi spectatori.

Populaţia trebuie să respecte în continuare normele speciale de igienă impuse de la declanşarea epidemiei.

Adam Vojtech, ministrul Sănătății, a declarat duminică, 24 mai 2020, că unele măsuri, cum ar fi interzicerea vizitelor la pacienţii internaţi în spital, vor rămâne în vigoare o perioadă mai lungă de timp în regiunea Karvina.

În această regiune din estul Cehiei se află un focar al pandemiei COVID-19, apărut recent la mina de cărbune Darkov.

Până la această oră, 212 de mineri şi membri ai familiilor acestora au fost testaţi pozitiv.

Continuă interdicţia de acces a turiştilor străini în Cehia, nefiind încă anunţată data la care vor fi deschise frontierele.

Duminică, 24 mai 2020, bilanţul cazurilor de infectare cu noul coronavirus era de 8.932, iar cel al deceselor de 315.