„Rețeaua denunțurilor”. Percheziții la Rahova, unde interlopul Fane Caran ar fi coordonat, pe bani, deținuți care voiau să colaboreze cu procurorii

Publicat: 18 05. 2017, 13:20
Actualizat: 26 03. 2019, 09:46

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că rețeaua era pusă la punct de Răducan Ștefan, zis „Fane Caran” de după gratii, după ce a fost încarcerat în toamna anului trecut.

Potrivit surselor citate, din grupare mai fac parte: Mușat Lucia, Ilie Anton Aurel, Cană Adrian , Ciurea Ramona și Ilie Anton Aurel. Gruparea acționa la indicațiile liderului, în schimbul unor sume de bani, liderii lăsând să se creadă că au influență asupra procurorilor din cadrul DIICOT pe care îi pot determina să îndeplinească și să urgenteze activitățile necesare pentru formularea și concretizarea denunțurilor.

„Clienții” grupării erau persoane aflate în curs de urmărire penală sau trimise în judecată pe care formularea de denunțuri îi ajutau în reducererea pedepsei.

Un caz a fost cel al inculpatului Ciocoiu Radu Paul, zis „Banat”, „ce se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, și care a fost trimis în judecată în 2016 pentru trafic de droguri de mare risc.
Bărbatul știa că dacă va face un denunț și acesta va și conta într-o anchetă penală, atunci pedeapsa lui va fi mult redusă.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Ciocoiu a apelat la gruparea condusă de Răducan Ștefan tocmai pentru a avea garanția că denunțul său va fi luat în calcul. Pentru asta a plătit suma de 1.000 de euro, 1000 lei și un ceas din aur în valoare de 5.000 de euro.

Iar pentru a fi cât mai credibili, cei din gruparea condusă de Caran o prezentau pe Mușat Lucia ca cel mai important intermediar, care are influență asupra procurorilor DIICOT, întrucât a participat în calitate de colaborator în diferite dosare instrumentate de această structură.

16 percheziții au loc la ora transmiterii știrii în București, Ilfov și Călărași, dintre care o percheziție se efectuează în Penitenciarul Rahova, membrii grupării fiind vizați de comiterea infracțiunilor de trafic de influență, cumpărare de influență și instigare la trafic de influență.

Fane Caran a fost prin de polițiștii din Capitală în luna septembrie 2016, după un an de căutări. Liderul grupării Caran se sustrăgea executării pedepsei de 9 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală gravă, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. De asemenea, pe numele acestuia era emis și un mandat de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și influențarea declarațiilor.