Ritual ciudat sau practică bisericească: Credincioși „plesniți” peste ochi cu aghiasmă de către preot în curtea unei mănăstiri – VIDEO

Publicat: 07 05. 2019, 15:18

În imagini se vede cum preotul îi încolonează pe credincioși și îi botează cu apa sfințită. Dintr-o sticlă de suc pune apă sfințită în mâini și le-o aruncă pelerinilor cu putere în ochi, iar aceștia își așteaptă cuminți rândul, fără să pară deranjați de gestul preotului.

Cei care filmează ritualul ciudat râd și chiar și preotul se amuză în timp ce își botează credincioșii astfel, chiar dacă, în același timp, se cântă „Hristos a Înviat din morți!”.

„Dar are o țintă, părintele..!”, comentează cineva la un moment dat. „Numai dumneavoastră puteți face așa ceva!”, spune un alt credincios. La finalul ritualului, a venit rândul preotului să fie „botezat” de o credincioasă, care îi aruncă în față aghiasma rămasă.

Comentariile internauților au fost pe măsură.

„La min 05:15 femeia aia a fost fenomenală, mai avea puțin și își punea scobitori ca în Tom si Jerry, a ținut ochii așa larg deschiși, probabil voia să se transforme în X-men să îi iasă raze vindecătoare din ei”, a spus un bărbat.

„Ce dexteritate are, era bun la tencuit pereți, parcă îl văd cu canciocu și mistria”, a scris un altul.

„Ce biserică este? Aș încerca și eu această binecuvântare”, comentează amuzat altcineva.

„ Asta e mai pe sărăcie, Nu are măturoi din busuioc”, scrie un alt utilizator.

Foto: Captură