Român dispărut după ce i s-a făcut rău în microbuz la vama Calais. Familia, disperată: „Nu știm absolut nimic de o săptămână!”

Publicat: 19 09. 2020, 20:35
Sursa FOTO: wikimedia.org

Ioan Filip, un bărbat de 50 de ani, este căutat cu disperare de familie după ce a plecat, în urmă cu o săptămână din România în Anglia, la muncă. Bărbatul, originar din Rotbav, județul Brașov, a plecat pe 11 septembrie cu un microbuz cu direcția Marea Britanie. Însă, la un control la vama Calais, Franța, românului i s-a făcut rău. Familia spune că ar fi suferit o criză de epilepsie. Potrivit mărturiilor șoferului microbuzului cu care călătorea, Ioan a fost preluat de o Ambulanță, după care a dispărut fără să mai dea niciun semn.

„A plecat pe data de 11 septembrie din România cu intenția de a ajunge în Anglia la muncă. În Franța, la frontiera cu Anglia la euro tunel Calais, a făcut o criză de epilepsie. De acolo l-au preluat cei de la Ambulanță, iar de atunci nu mai știm absolut nimic despre el”, a povestit Alexandra Filip, fiica lui Ioan, pentru StiriDiaspora.ro.

Fiica bărbatului spune că l-a sunat cu disperare: „Telefonul a sunat o singura dată și s-a închis”

„Avea telefonul, am încercat sa sunam pe el dar nimic… I-am reîncărcat cartela, am activat roamingul, după am sunat. A sunat o singura dată și s-a închis. Avea buletinul, bani mulți nu cred ca avea la el. Ultima data am vorbit eu cu el în jur de ora 10 – 11 dimineața atunci aștepta autobuzul sa plece”, a mai povestit Alexandra.

Familia își pune toate speranțele în autorități și în toți românii care pot oferi informații.

Familia a anunțat autoritățile și a fost la Poliție pentru a da declarații

Familia își pune toate speranțele în autorități și în toți românii care l-au văzut sau care l-ar putea vedea.

„Vrem doar să îl găsim sa îl aducem acasă”, transmite fiica lui Ioan.