România anunţă verificări după ce Ucraina a publicat imagini cu obuze care ar fi de la Romarm

Publicat: 08 08. 2022, 18:33
Sursă Foto - Antena3

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucrainei ar fi primit obuze fabricate în România de la Romarm în 2022.

Ministrul Economiei, în subordinea căruia se află Romarm anunță verificări pentru situația dată. Imaginile care arata muniția produsă în România și ajunsă în dotarea armatei ucrainene au apărut ieri pe un cont ucrainean de Twitter specializat pe armament.

Este un filmuleț de câteva secunde, făcut într-un obuzier autopropulsat de tip sovietic. Muniția ar fi românească, spun persoanele care au publicat videoclipul.

Obuzul avea prescurtarea ”RO”

De la invazia armatei ruse în Ucraina, președintele României și miniștrii au ținut secrete informațiile despre posibilele transporturi de muniție sau arme dinspre România către Ucraina.

Președintele Iohannis a spus recent că suntem în război și nu este bine să dai adversarului informații vitale, iar această strategie a fost adoptată de toți oficialii români.

Până în momentul de față, România a trimis în Ucraina, oficial, doar căști de protecție și veste antiglonț. Iar Institutul Kiel din Germania, într-o analizăm spune că statul român a sprijinit Ucraina cu 9,6 milioane de euro în ajutor umanitar și militar, potrivit Antena3.ro.