România va avea șase noi maternități: primele două vor fi deschise în octombrie

Publicat: 27 09. 2014, 14:14
Actualizat: 30 09. 2018, 01:16

„Avem problema lipsei de locuri la Terapia Intensivă pentru nou-născuți, dar niciodată nu ne-am pus problema că acest fapt nu se poate rezolva decât temporar sau prin soluții de moment, ci prin soluții permanente, care înseamnă finalizarea construirii de maternități”, a spus ministrul Sănătății, la lansarea primului program de e-learning pe teme de infertilitate.

Nicolae Bănicioiu a adăugat că odată cu finalizarea celor șase maternități, se va reuși deservirea la nivel normal „a tot ceea ce trebuie pe partea de nou-născuți în România”.

Ministru a precizat că primele finalizate vor fi Maternitatea Pantelimon și cea de la Spitalul Universitar de Urgență din București. Despre Maternitatea Pantelimon, Bănicioiu a arătat că a fost începută în 2005, iar când el a preluat Ministerul Sănătății, unitatea sanitară era finalizată aproximativ 15 la sută.

„Vă pot spune acum că sperăm să o putem inaugura în 30 octombrie. Deci iată că, atunci când există dorință și implicare din partea managementului instituției, lucrurile pot fi posibile”, a mai spus ministrul.

Bănicioiu a precizat că a discutat cu ministrul Sănătății din Grecia, Makis Voridis, prezent la lansarea programului din România, despre noile terapii și protocoale terapeutice pe care UE se pregătește să le adopte.

„Dorința noastră este să asigurăm românilor tot ceea ce este asigurat în celelalte țări din UE. Terapii noi și acces rapid la acestea, de aceea ne-am unit eforturile cu ei (Ministerul Sănătății din Grecia, n.r.)”, a arătat Bănicioiu.