S-a lansat candela oficială a Patriarhiei, ca să nu mai cumpere „creștinii” candele neagreate, „de diferite culori și forme din supermarket”

Redactor:
Diana Marcu
Ca să stopeze comerțul cu candele de diferite forme și culori, "improprii cultului creștin ortodox" și ca să evite profanarea iconițelor lipite pe acestea, Patriarhia Română lansează un nou model de candelă: galbenă și cu un nume pe măsură: "Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului".

Adio candelă roșie. Anul acesta, credincioșii ortodcși vor merge la slujba de Înviere cu un nou model, ce are binecuvântarea Patriarhiei. E vorba de o candelă galbenă supranumită „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului”.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Patriarhului Daniel”, Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor pun la dispoziția ortodocșilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște, un nou model de candelă. Obiectul de cult, supranumit „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului”, este produs de Fabrica de lumânări „Făclia Sfinților Români” a Arhiepiscopiei Bucureștilor, potrivit Basilica.ro.

Sursa precizează că „acest nou model de candelă a fost conceput și lansat ca răspuns la nevoile credincioșilor ortodocși”. Aceștia „erau nevoiți să cumpere, din supermarket-uri sau piețe, candele de diferite forme și culori, improprii cultului creștin ortodox. Unele din aceste candele de pe piața liberă au lipite iconițe ortodoxe, ajungând după ardere să fie aruncate și profanate cu sau fără voie”.

Candela de cult produsă de Patriarhia Română este de mărime medie și are o durată de ardere de aproximativ 60 ore. Fabricată dintr-un amestec de parafină și ulei de palmier, noua candelă are caracteristice specifice cultului creștin-ortodox, scrie Basilica.ro. Mai mult, pe eticheta candelei se află o reprezentare a machetei Catedralei Mântuirii Neamului, precum și câteva instrucțiuni de folosire pentru siguranță.

„După cum se deduce și din denumirea acestor candele o parte din veniturile strânse prin vânzarea acestor lor vor fi folosite la construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Noul model de candelă este disponibil la pangarele și magazinele bisericilor din Arhiepiscopia Bucureștilor și costă 7 lei, iar o parte din veniturile strânse din vânzarea acestor candele vor fi folosite la construirea viitorului edificiu, notează sursa. „Credincioșii care achiziționează aceste candele de cult fac un gest de solidaritate ortodoxă și contribuie, precum banul văduvei, la împlinirea grabnică a unui ideal național: zidirea Catedralei Mântuirii Neamului”, scrie Basilica.ro.

Patru dintr-o lovitură. Becali scrie ISTORIE în Liga I. FCSB a dat marele tun şi...
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
A fost nevasta nr. 4! Ce s-a ales de cea mai sexy soție a lui...
Brigitte Pastramă DE NERECUNOSCUT la 20 de ani, fără operații estetice. Care este de fapt,...
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Lovitură cruntă pentru Mihai Gâdea! Emisiunea lui ... Nimeni nu se aștepta la ASTA
Primarul sectorului 4 a anunţat că va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva...
Biroul Electoral Sector 1 intervine în scandalul imaginilor: Persoana din imagini, personal tehnic auxiliar
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
Aroganțe de vedetă! Ce a făcut fiica Biancăi Drăgușanu într-un restaurant de fițe din Capitală?...
Un RUS a dus la extrem un EXPERIMENT cu Coca-Cola. Urmarea a fost de-a dreptul...
ULTIMA ORĂ! Alegerile au fost anulate ... Oamenii vor fi chemați din nou la vot
Dezastru pentru Mihai Gâdea. Antena 3, sancționată dur din cauza lui Nicușor Dan: „Terorism mediatic!”
Ultimă oră! S-au ANULAT alegerile, la urne din nou pe 11 octombrie
Alegerile se anulează în acest oraş! Decizia luată de BEC
Masca miroase urât? Vezi 10 posibile cauze și soluțiile!
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Cine este românul care vrea să investească aproape 3 miliarde de euro într-un proiect gigant...
Inchide