S-a lansat candela oficială a Patriarhiei, ca să nu mai cumpere „creștinii” candele neagreate, „de diferite culori și forme din supermarket”

Redactor:
Diana Marcu
Ca să stopeze comerțul cu candele de diferite forme și culori, "improprii cultului creștin ortodox" și ca să evite profanarea iconițelor lipite pe acestea, Patriarhia Română lansează un nou model de candelă: galbenă și cu un nume pe măsură: "Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului".

Adio candelă roșie. Anul acesta, credincioșii ortodcși vor merge la slujba de Înviere cu un nou model, ce are binecuvântarea Patriarhiei. E vorba de o candelă galbenă supranumită „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului”.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Patriarhului Daniel”, Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor pun la dispoziția ortodocșilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște, un nou model de candelă. Obiectul de cult, supranumit „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului”, este produs de Fabrica de lumânări „Făclia Sfinților Români” a Arhiepiscopiei Bucureștilor, potrivit Basilica.ro.

Sursa precizează că „acest nou model de candelă a fost conceput și lansat ca răspuns la nevoile credincioșilor ortodocși”. Aceștia „erau nevoiți să cumpere, din supermarket-uri sau piețe, candele de diferite forme și culori, improprii cultului creștin ortodox. Unele din aceste candele de pe piața liberă au lipite iconițe ortodoxe, ajungând după ardere să fie aruncate și profanate cu sau fără voie”.

Candela de cult produsă de Patriarhia Română este de mărime medie și are o durată de ardere de aproximativ 60 ore. Fabricată dintr-un amestec de parafină și ulei de palmier, noua candelă are caracteristice specifice cultului creștin-ortodox, scrie Basilica.ro. Mai mult, pe eticheta candelei se află o reprezentare a machetei Catedralei Mântuirii Neamului, precum și câteva instrucțiuni de folosire pentru siguranță.

„După cum se deduce și din denumirea acestor candele o parte din veniturile strânse prin vânzarea acestor lor vor fi folosite la construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Noul model de candelă este disponibil la pangarele și magazinele bisericilor din Arhiepiscopia Bucureștilor și costă 7 lei, iar o parte din veniturile strânse din vânzarea acestor candele vor fi folosite la construirea viitorului edificiu, notează sursa. „Credincioșii care achiziționează aceste candele de cult fac un gest de solidaritate ortodoxă și contribuie, precum banul văduvei, la împlinirea grabnică a unui ideal național: zidirea Catedralei Mântuirii Neamului”, scrie Basilica.ro.

VIDEO | Ultima filmare cu Diego Maradona în viaţă: ”Este sfâşietoare” Un vecin a surprins...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Locul din România unde coșurile sunt interzise în supermarket. Motivul e incredibil
Surse NYT: Israelul a comis asasinatul din Iran / Criza poate complica eforturile Administraţiei Joe...
Imagini cu sicriul deschis al lui Maradona stârnesc revoltă. Angajații de la pompe funebre s-au...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
ȘOCANT! Ce probleme are Silviu Biriș din cauza divorțului. Este halucinant...
Când va lua sfârșit pandemia? ”Mama” Polidinului a dat un RĂSPUNS ȘOCANT. Doar așa putem...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Dana Rogoz este alături de Laura Cosoi după ce și-a perdut tatăl: ”E cel mai...
Inchide