SACRIFICIU REGAL. Prințesa care lucrează ca asistentă pentru bolnavii de coronavirus din țara sa. FOTO

Publicat: 16 04. 2020, 22:37

Prințesa Sofia a Suediei a urmat un curs de medicină de trei zile la Colegiul Universitar Sophiahemmet din Stockholm, unde este și membru de onoare, din dorința de a fi capabilă să ajute personalul medical care îngrijește bolnavi de coronavirus.

Universitatea suedeză pregătește până la 80 de persoane pe săptămână care vor asista și ajuta medicii și asistentele din spitale în perioada pandemiei, potrivit Daily Mail. Potrivit cifrelor oficiale, în Suedia sunt 12.540 de persoane infectate și 1.330 decedate.

Suedia a înregistrat joi o explozie a numărului de îmbolnăviri, cu 613 noi cazuri de persoane infectate. Este cel mai mare salt în ultimele șapte zile și cel de-al treilea cel mai mare de la începerea crizei, ducânt bilanțul Suediei la 12.540 infectări.

Prințesa Sofia, un fost fotomodel în vârstă de 35 de ani este căsătorită cu prințul Carl Philip, în vârstă de 40 de ani din anul 2015. Carl Philip este fiul regelui Carl Gustaf și al patrulea în linie la tron, după sora sa prințesa Victoria și nepoata și nepotul său, prințesa Estelle și prințul Oscar.

Printesa Sofia a Suediei, pregătită pentru ingrijirea unor persoane infectate cu COVID-19