Sală polivalentă de 60 de milioane de euro în Capitală. Când începe construcția

Publicat: 16 12. 2013, 22:50
Actualizat: 25 10. 2014, 04:19

Bucureștiul va avea o sală Polivalentă în Complexul Lia Manoliu, în valoare de 60 de milioane de euro. Sala va fi construită în următoarele 24 de luni, potrivit protocolului semnat luni de Primăria Capitalei și Guvernul României. Sala va avea 12.000 de locuri și o suprafață de peste 43.000 metri pătrați.

Prin protocolul semnat, Executivul s-a angajat să dea 50 de milioane de euro, bani pe care îi va aloca în două tranșe.

„Nu cred că mai există capitală europeană care să nu aibă o asemenea sală. Nu trebuie să așteptăm 10 sau 20 de ani să aveam o asemenea sală. Guvernul va spijini financiar în mod direct construcția pentru că n-avem așa ceva în România. Mi-aș dori ca în primăvara anului viitor să semnați contractul și noi vă vom sprijini cu bani pentru construcția unei săli care nu va mai fi numai în București, ci va fi practic, ca și stadionul, o sală pentru evenimentele de la nivel național”, a declarat  premierul Victor Ponta, prezent la semnarea protocolului.

Primăria Capitalei va contribui cu 10 milioane de euro. Sala ar urma să fie construită în doi ani de la data atribuirii contractului.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, în 27 aprilie, proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici aferenți studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Sală Multifuncțională – Compex Sportiv Lia Manoliu”. „Construirea unei săli multifuncționale cu caracter polivalent în cadrul Complexului Sportiv Național «Lia Manoliu», va contribui la dezvoltarea și susținerea potențialului acestei zone metropolitane, destinate preponderent sportului”, s-a precizat în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

În document se arataă că arena multifuncțională va avea o capacitate de aproximativ 12.000 de persoane, cu o suprafața de 40.000 de metri pătrați.

Construcția va avea o amprentă la sol de 10.000 de metri pătrați și un regim de înălțime S+P+3E. În sală, se vor practica următoarele sporturi: tenis, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, hochei pe role, floorball, box, atletism, gimnastică, tir sportiv, scrimă, tenis de masă și altele.