Salt cu parașuta la 89 de ani. Gestul incredibil al unei scoțiene pentru copiii sărmani din Timiș

Publicat: 11 06. 2015, 15:05

This browser does not support the video element.

Joan Wells, în vârstă de 89 de ani, este voluntară la Blythswood Care din Scoția și ajută la strângerea de donații pentru persoanele nevoiașe din România, Bulgaria și Serbia, informează tion.ro.

La evenimentul „Jump for joy” poate lua parte oricine are peste 16 ani din Marea Britanie, iar singura condiție este să strângă fiecare o sumă minimă de 500 lire sterline pentru donația către asociația de caritate.

Reprezentanții asociației din Jimbolia speră să strângă 10.000 lire pentru copiii nevoiași din Timiș. 70 de copii din familii nevoiașe beneficiază de aceste centre, unde primesc două mese pe zi, sprijin la teme și participă la activități de dezvoltare personală.

Printre proiectele asociației Blytshwood se numără două programe socio-educative pentru copii de clasele I-VIII care provin din familii nevoiașe, proiecte de îngrijire pentru tineri cu HIV și servicii la domiciliu pentru bătrânii care nu se pot întreține singuri.

În 2011, Cartea Recordurilor a înregistrat recordul pentru cea mai bătrână femeie care a sărit vreodată cu parașuta (ce-i drept în tandem), Margaret Mackenzie McAlpine din Marea Britanie, care tocmai ce împlinise vârsta de o sută de ani.