Sampdoria dezminte transferul lui Cassano la Fiorentina

Publicat: 16 02. 2012, 10:07
Actualizat: 16 02. 2012, 21:40
Clubul Sampdoria Genova a dezmințit, duminică, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, cedarea atacantului Antonio Cassano la formația AC Fiorentina, așa cum anunțase presa italiană.

Clubul Sampdoria Genova a dezmințit, duminică,într-un comunicat postat pe site-ul oficial, cedarea atacantuluiAntonio Cassano la formația AC Fiorentina, așa cumanunțase presa italiană.

„UC Sampdoria dezminte orice tratative cu privire la o eventualăcedare a fotbalistului Antonio Cassano la ACF Fiorentina”, se aratăîn comunicatul clubului genovez.

Potrivit postului Skynews, Cassano a luat decizia de a nu maimerge la Fiorentina, fiind convins de coechipieri și de suporteriiechipei Sampdoria.

Postul Radio Blu, citat de site-ul fiorentinanews.com, anunțaseastăzi că oficialii clubului AC Fiorentina l-au achiziționat subformă de împrumut pe atacantul echipei Sampdoria Genova, AntonioCassano, iar acesta urma să-l înlocuiască pe românul Adrian Mutu,depistat pozitiv cu sibutramină. Radio Blu mai anunțase că AntonioCassano, care în acest moment este accidentat, a efectuat vizitamedicală și urma să fie prezentat oficial luni la Fiorentina.

Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină dedouă ori în acest an: prima dată în urma unui test antidopingefectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatulItaliei, iar a doua oară, la zece zile distanță, după un controlantidoping efectuat pe 20 ianuarie, după meciul Fiorentina – Lazio,scor 3-2, din Cupa Italiei, în care jucătorul român a marcat douăgoluri.

Sibutramina, substanță folosită în tratamentul obezității,acționând prin reducerea senzației de foame, figurează pe listaproduselor interzise de către Agentia Mondială Antidoping(WADA).

Mutu a fost pentru prima oară în carieră depistat pozitiv lafinalul anului 2004, pe vremea când evolua la clubul ChelseaLondra. Chelsea l-a achiziționat, în vara anului 2003, pe Mutu dela AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline și arenunțat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după cejucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un controlantidoping.

Mediafax