Sârbu: Tot mai multe mașini care nu ne reprezintă, conduse de copii teribili, au ecusoane de la Senat

Publicat: 14 11. 2013, 12:01
Actualizat: 07 02. 2019, 04:25

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a reclamat conducerii acestei Camere că tot mai multe mașini, „jeep, Mercedes”, conduse de „copii teribili”, au pe parbriz ecusoane de la Senat, lucru care, în opinia sa, „nu face bine ca imagine”.

„Am văzut, nu săptămâna asta, de mai multe săptămâni, poate luni de zile, constat un lucru: tot mai multe mașini, care nu ne reprezintă, vorbesc de jeep-uri, Mercedes-uri, de tot felul, sigur, conduse de copii teribili, au pe parbriz ecusoane de la Senat. Chiar acum în deplasarea asta, pe care am făcut-o la Mediaș, în mai multe locuri am observat”, le-a spus el senatorilor din Biroul Permanent, potrivit transcrierii discuțiilor unei ședințe a Biroului Permanent al Senatului care a avut loc la începutul lunii noiembrie.

El a arătat că dorește să știe cum se se eliberează aceste ecusoane și a cerut Secretariatului General să prezinte conducerii Senatului o situație în acest sens.

„Ei le folosesc în alte scopuri, știți bine, ca să impresioneze polițiștii, să mai impresioneze știu eu pe cine. (…) Nu ne face bine ca imagine. Oamenii nu au de unde să știe că sunt senatori, că nu sunt senatori”, a continuat social-democratul.

„Eu cred că ar trebui și aici să facem ordine, cum am mai făcut în diverse sectoare. Nu cred că e normal… sau găsim o altă formulă pentru mașini, să nu mai avem nevoie nici noi de ele. La noi când se creează o idee, după aceea vin toți ceilalți și o exploatează”, a susținut Ilie Sârbu.

Pe de altă parte, secretarul Senatului Nicolae Moga (PSD) a cerut Secretariatului General să să verifice accesul în instituție al unor foști consilieri, care, potrivit acestuia, „încă mai bântuie” prin Senat. „Și nu știu în ce calitate o fac, și nu știu cum intră de fiecare dată, dacă vreți am să vă dau nominal două nume, pentru că pe mine personal nu mă deranjează, nu înțeleg însă de ce sunt aici prezenți, în ce calitate și cum pătrund de fiecare dată în Senat”, a menționat Rotaru.